Υλικά

 

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 κουταλάκι αλεύρι
  • 4 κουταλάκι πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 αυγά
  • 8 κουταλιές νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι σόγια σος

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο πλαστικές σακούλες και χρησιμοποιώντας ένα σφυρί το χτυπάμε μέχρι να λεπτύνει. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, την πάπρικα και το καγιέν.

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το νερό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και στη συνέχεια το βυθίζουμε στα μπαχαρικά με το αλεύρι μας. Στη συνέχεια το βυθίζουμε στο πιάτο με το αυγό κι έπειτα πάλι στα μπαχαρικά.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε λίγο λάδι. Προσέχουμε τη θερμοκρασία ώστε να μην καεί το κοτόπουλο. Τηγανίζουμε για περίπου 4 ή 5 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά.

Για να κάνουμε τη σάλτσα με το σκόρδο και το μέλι

Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε δύο κουταλιές στης σούπας λάδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για να μαλακώσει λίγο το σκόρδο.

Προσθέτουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.

ipop.gr