Υλικά 

 

  • 6 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 γεμάτες κ.σ. μουστάρδα με κόκκους
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ξηρό ή φρέσκο δεντρολίβανο, χοντροκομμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο και το θυμάρι και τα ανακατεύετε πάρα πολύ καλά μέχρι να πήξει ελαφρώς το λάδι.

Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο χωράνε οι μπριζόλες και σε αυτό θα τις ψήσετε. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις βάζετε στο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύστε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και γυρίστε τες και από την άλλη πλευρά να καλυφθούν παντού καλά.

Καλύψτε το πυρέξ με μεμβράνη και αφήστε τις μπιζόλες στη μαρινάδα όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες, ιδανικά και όλο το βράδυ αλλά όχι λιγότερο από 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, αφαιρείτε τη μεμβράνη και ψήνετε για 50-60 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Αν αρχίζει να ροδοκοκκινίζει έντονα σκεπάστε με λίγο αλουμινόχαρτο. Τις σερβίρετε ζεστές με μια μεγάλη χωριάτικη σαλάτα και πουρέ ή πατάτες φούρνου.

sintayes.gr