Υλικά

 

  • 1 ροφός περίπου 800γρ. (ή 4 φέτες ροφού)
  • 1 κιλό σέλινο
  • 1 σελινόριζα σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε το ψάρι, το αλατίζετε και το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Το βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει η σάρκα του, για να μη διαλυθεί στο μαγείρεμα.

Σοτάρετε με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε στην κατσαρόλα το σέλινο και τη σελινόριζα. Τοποθετείτε από πάνω το ψάρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζετε για 1 λεπτό. 

olivemagazine.gr