Υλικά

 

  • 1 κ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 φλ. φασόλια άσπρα μέτρια
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε φιλέτα
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλαριά σέλινο
  • 250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη 
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από την προηγουμένη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν τελείως. Τα αλατίζουμε 20 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, τα σουρώνουμε και πετάμε το ζουμί τους.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C. Βάζουμε τα φασόλια σε ταψί μαζί με το χοιρινό, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο την ντομάτα, τον πελτέ και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ώρες.

Στη μία ώρα ελέγχουμε αν χρειάζεται να ρίξουμε λίγο (καυτό) νερό ακόμα. Στο τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για ένα τέταρτο, μέχρι να πάρει χρώμα.

athinorama.gr