Υλικά

για την ζύμη

 

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι  κορν φλάουρ
  • Νερό χλιαρό

για τη γέμιση

 

  • 1 1/2  κιλό πράσα
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κιλό κιμά (500 γρ χοιρινό και 500 γρ μοσχαρίσιο)
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι γλυκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα
  • 80 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

για την γέμιση.

Κόβουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και ψιλοκόβετε τα ξερά κρεμμύδια. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.Προσθέτουμε τον κιμά και στο τέλος το μπέικον.

Σβήνουμε  με το κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμηστεί το οινόπνευμα και να μείνουν τα μισά υγρά.Αλατοπιπερώνουμε και  αφού κρυώσουν, προσθέτουμε την φέτα.

για το φύλλο

Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το χλιαρό νερό και φτιάχνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε δύο μέρη.
Ανοίγουμε με τον πλάστη 2 φύλλα.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε στον πάτο το ένα  φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Όταν ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε για 10 λεπτά να ρουφήξει τα υγρά της.

gourmed.gr