Υλικά 

 

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κλαδάκι φασκόμηλο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το φασκόμηλο,  αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες. Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα. 

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τις ταλιατέλες να δέσουν με τον κιμά και τα μανιτάρια. 

Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα  και καλή μας όρεξη!

supersyntages.gr