Υλικά

 

  • 700 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 1-2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 πιπεριές, σε λεπτές λωρίδες (αν θέλουμε, βάζουμε μία κόκκινη και μία κίτρινη πιπεριά)
  • 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρές πιπεριές καυτερές τσίλι, ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερά θέλουμε τα φαχίτας)
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο καυτερά θέλουμε τα φαχίτας)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 200 γρ. κασέρι Ξάνθης, τριμμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 μεγάλες τορτίγιες (μεξικάνικες λεπτές πίτες από καλαμποκάλευρο, που βρίσκουμε συσκευασμένες στα σούπερ μάρκετ)

για το γουακαμόλε

  • 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα
  • 1/3 μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός)
  • 1-2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ή όσο μας αρέσει)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλατοπίπερο, το κύμινο, την καυτερή πάπρικα και το ξύσμα λεμονιού, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα σκεύος.

Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τις πολύχρωμες πιπεριές, τις πιπεριές τσίλι και το κρεμμύδι, μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γουακαμόλε: Λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα. Βάζουμε τις τορτίγιες στη σχάρα και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν. Ξεφουρνίζουμε. Σε κάθε τορτίγια μοιράζουμε το κρέας, το μείγμα πιπεριάς, το τυρί, από 2 κουτ. σούπας γιαούρτι και γουακαμόλε και τυλίγουμε.

Στο ποτήρι μας παγωμένες Μαργαρίτες ή μπίρες.

gastronomos.gr