Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας Yλικά:
Ψαρονέφρι (2 ψαρονέφρι περίπου 700 γρ.

Για τη μαρινάδα:
1 κουτ. σούπας ρίγανη (ή λιγότερη)
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Τριμμένο μαύρο πιπέρι (αρκετό)

Για την σάλτσα μουστάρδας με δυόσμο & ρόκα.
Δυόσμο
3-4 φύλλα ρόκας
5 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
λίγο αλάτι (μην βάλετε πολύ γιατί η μουστάρδα με τα μυρωδικά δίνουν έντονη γεύση)

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε ροδέλες. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με το λάδι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Τα ψήνουμε καλά, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας που έχουμε ήδη έτοιμη, και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (και λίγο νεράκι) και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 5-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα της πράσινης μουστάρδας

Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το δυόσμο, το βούτυρο και το κρασόξυδο. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Διατηρούμε το μείγμα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.