Υλικά 

 

  • 260 γρ. κοραλάκι κοφτό
  • 4 κ.σ. (60 γρ.) βούτυρο
  • 3 κ.σ. (30 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού (480ml) γάλα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού (150 γρ.) τυρί Τσένταρ, τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού (50 γρ.) παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού (50 γρ.) μοτσαρέλα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την επικάλυψη:
  • 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξερό ψωμί θρυμματισμένο στο μούλτι σε ψίχουλα
  • 1-2 πρέζες αλάτι

Εκτέλεση

Βάζετε το κοραλάκι σας να βράσει σε μπόλικο, αλατισμένο κοχλαστό νερό, 1 λ λιγότερο από την ώρα που αναφέρεται στη συσκευασία και τα στραγγίζετε καλά.

Εν τω μεταξύ ενώ το ζυμαρικό σας βράζει, ρίχνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ή σε μια κατσαρολίτσα και το λιώνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1 λ περίπου ή μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα που να αρχίσει να παίρνει βράση.

Σταδιακά ρίχνετε και το γάλα, λίγο τη φορά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά τη σκόνη σκόρδου και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς η σάλτσα.

Σβήνετε τη φωτιά προσθέτετε τα τυριά, ανακατεύετε προσθέτετε και το στραγγισμένο κοραλάκι και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν πλήρως. Αν έχετε σκεύος που μπαίνει στο φούρνο απλώς το αφαιρείτε από τη φωτιά. Διαφορετικά μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνειά του.

Για την επικάλυψη: Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε τα ψίχουλα ψωμιού και το λιωμένο βούτυρο, τα ανακατεύετε καλά και τα απλώνετε πάνω από το μείγμα ζυμαρικού. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Τα σερβίρετε αμέσως ζεστά και … καλή σας όρεξη.

sintayes.gr