Χοιρινό με ελιές και πορτοκάλι Υλικά:

    * 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι σε μερίδες
    * 2 κ.σ ελαιόλαδο
    * 2 κ.σ μέλι
    * 2 κ.σ ούζο
    * 5 σκελίδες σκόρδο
    * Αλάτι, πιπέρι
    * 2 φλιτζάνια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
    * Για το μαρινάρισμα: 2 γλυκά πορτοκάλια
    * 2 λεμόνια
    * 1 ¼ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
    * ¼ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
    * 1 κ.σ θυμάρι
    * 3 κ.σ μέλι
    * ½ φλιτζάνι ούζο

Eκτέλεση:

Κόβουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών και των λεμονιών σε λεπτές λωρίδες και ρίξε της μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάρας.


Βάλε το χοιρινό σε ένα βαθύ ταψί και ρίξε τη μαρινάτα. Σκέπασέ το και βάλε το ταψί στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Γύρισε το κρέας μια φορά κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος


Στράγγιξε το κρέας και κράτα την μαρινάρα σε ένα κατσαρολάκι


Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι, το μέλι, το ούζο και το σκόδο. Αλατοπιπέρωσε


Βάλε το κρέας σου στη γάστρα και ψήσε στους 180 C, για μία ώρα, αλείφοντας κατά διαστήματα χρησιμοποιώντας την μαρινάρα με ένα πινέλο. Γύρισε το κρέας και άλειψέ το ξάνα.


Στη μία ώρα άνοιξε το καπάκι και περίχυσε το κρέας με τη μαρινάρα, αφαιρώντας όμως τις φλούδες πορτοκαλιού. Πρόσθεσε και τις ελιές και ψήσε για ένα τέταρτο της ώρας ακόμη


Αφού ροδίσει καλά βγάλε το κρέας και τις ελιές σε μια πιατέλα και πάρε το ζουμάκι να το δέσεις πιο σφιχτή σάλτσα


Σε ένα κατσαρολάκι, βάλε το ζουμί να πάρει βράση. Κράτα λίγο σε ένα φλιτζάνι και διάλυσε εκεί το 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ.


Σέρβιρε περιχύνοντας με τη σάλτσα και πατάτες φούρνου


Πηγή: tlife.gr