Υλικά

 

  • 4 σνίτσελ χοιρινά (ή από κοτόπουλο) 
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζ. τσ. φρυγανιά ή ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, τριμμένη
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

για τη σάλτσα

 

  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 6 φετάκια μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 σκ. σκόρδο σε φετάκια
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο(προαιρετικό)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Σ' ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε την κρέμα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε ακόμα 1-2 λεπτά.

Σοτάρουμε χωριστά το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, μέχρι να ξεροψηθεί. Το προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών λίγο πριν τη σερβίρουμε, για να παραμείνει τραγανό. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ.

Αναμειγνύουμε τα αβγά με το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βουτάμε κάθε σνίτσελ πρώτα σε αυτό το μείγμα και το τυλίγουμε αμέσως με φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα σερβίρουμε με μερικές κουταλιές σάλτσας στο πλάι του πιάτου, πασπαλισμένα με μαϊντανό. 

athinorama.gr