Υλικά

 

  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι με τη φλούδα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4  μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα µπριζολάκια για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα.

Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για άλλα  5 λεπτά µέχρι να µαραθούν ελαφρά.

Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 3 λεπτά να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα µπριζολάκια, το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.

Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα. Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε. Περιχύνουµε τα µπριζολάκια µε την τέλεια σάλτσα.

Συνοδέψτε αυτό το υπέροχο πιάτο με...πουρέ πατάτας με κρέμα γάλακτος και γραβιέρα!!

sidagi.gr