Υλικά

 

  • 1 κιλό χόρτα ανάμικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα, κ.λπ.)
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο χυμό λεμονιού

Συνταγή Γεωργία Κοφινά Φωτο: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα χόρτα.

Αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.Προσθέτετε την τομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.

Σιγοβράζετε το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.

olivemagazine.gr