Υλικά συνταγής

 

  • πιπεριές: 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλιά (αν θέλετε χρώμα)
  • κολοκυθάκια: 6
  • σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • μαΐντανός ή βασιλικός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κατσικίσιο τυρί: 300 γρ. κομμένο σε φέτες
  • ξίδι μπαλσάμικο: 2-3 κουταλιές της σούπας
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ντοματίνια και φύλλα ρόκας: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους και τα κοτσάνια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. 

  2. Ρίχνετε σ’ ένα μπολ τα λαχανικά. Προσθέτετε αλατοπίπερο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το μισό λάδι και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε τα λαχανικά στη σχάρα, σε αντικολλητικό τηγάνι ή το γκριλ. Στο τέλος βάζετε μαζί τους για λίγο τις φέτες τυριού να ζεσταθούν ελαφρά.

  3. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τις πιπεριές. Απλώνετε στη σαλατιέρα ή σε μια πιατέλα τα φύλλα ρόκας και ρίχνετε από πάνω τα ψητά λαχανικά. Προσθέτετε και τις φέτες από κατσικίσιο τυρί. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το μπαλσάμικο και περιχύνετε τα ψητά λαχανικά και το τυρί. Γαρνίρετε και με ντοματίνια κομμένα στη μέση αν θέλετε.

 

Mix & Match

Τα ψητά λαχανικά, δροσερά και γλυκούτσικα, παρέα με ένα όξινο κατσικίσιο τυρί που τονίζεται ακόμα περισσότερο από το ξίδι, απαιτούν μια τραγανή γεύση. Έτσι επιλέγουμε λευκά κρασιά με ικανές οξύτητες, όπως οι Μαντινείες κι οι Σαντορίνες. Αν τα λαχανικά έχουν ψηθεί στα κάρβουνα, θα προτιμήσουμε ένα λευκό βαρελάτο Chardonnay.