Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμά περίπου από 2 στήθη κοτόπουλου (ζητάτε απ' το χασάπη να σας τα κόψει)
  • 1-2 πράσινες πιπεριές
  • 1 μεγάλλο ξερό κρεμμύδι ή δύο μικρά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζανιού τριμένη φρυγανιά
  • 1 καλή χούφτα φρέσκος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτί φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ξηρό μυρωδικό της αρεσκείας σας (κρεμμύδι, βασιλικό, θυμάρι, δυόσμος κ.λπ.)
  • 1 ποτηράκι κρασί

Εκτέλεση συνταγής

1. Ρίχνετε στο μπλέντερ ή το μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιείτε όλα μαζί. Ανακατεύετε το μείγμα κρεμμυδιού-μυρωδικών με τον κιμά κοτόπουλου, προσθέτετε τη φρυγανιά, τα αυγά και αλατοπίπερο και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά.

2. Πλάθετε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια ή κεφτέδες. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και ψήνετε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 22'-24' στους 180°-200° C, μέχρι να ροδίσουν.

3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να μαυρίσει. Πασπαλίζετε με το μυρωδικό της αρεσκείας σας και περιχύνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πολτοποιείτε το κρεμμύδι στο μπλέντερ. Ρίχνετε τον πολτό ξανά στο τηγανάκι μαζί με το φρέσκο τυρί-κρέμα και ανακατεύετε για λίγο να ζεσταθεί το τυρί και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρετε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Συμβουλή. Το αντικολλητικό χαρτί εκτός από το ότι συμβάλλει στο να μη χρησιμοποιήσετε περισσότερη λιπαρή ύλη, βοηθάει επίσης στο να ψηθούν οι κεφτέδες ή τα μπιφτέκια και από την κάτω πλευρά τους χωρίς γύρισμα. Γυρίζετε μόνο αν θέλετε ένα καλό ρόδισμα και απ' την άλλη -προς το τέλος του ψησίματος. Μπορείτε στη σάλτσα να προσθέσετε γιαούρτι, αφαιρώντας την αντίστοιχη ποσότητα τυριού