Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μακαρόνια (τρυπητά)
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. ζαμπόν ή μπέικον κομμένο σε λωρίδες (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Περιχύνετε με το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε στα ζυμαρικά το ζαμπόν ή το μπέικον (αν βάλετε), το μαϊντανό και τα τυριά και ανακατεύετε πάλι.

Μεταφέρετε το μείγμα απ' τα μακαρόνια σε βουτυρωμένο πυρέξ. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τα ζυμαρικά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε αμέσως.