Υλικά συνταγής

κανελόνια: 16 (έτοιμα για γέμισμα, χωρίς βράσιμο)

Για τη γέμιση

  • κιμάς μοσχαρίσιος: 400 γρ.
  • ελαιόλαδο: 3 κουταλιές της σούπας
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
  • κρεμμύδι ξερό: 1 ψιλοκομμένο
  • ντοματάκια κονσέρβας: 300 γρ.
  • γκούντα τριμμένη: 180 γρ.
  • ένταμ τριμμένο: 160 γρ.
  • βούτυρο: 50 γρ.
  • μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • κρέμα γάλακτος: 6 κουταλιές της σούπας
  • αυγά: 2 ελαφρά χτυπημένα
  • μπεσαμέλ: 2 φλιτζάνια του τσαγιού έτοιμη ή σπιτική
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για 7’ - 8’ για να καβουρντιστεί ο κιμάς και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.

Ρίχνετε μέσα το μαϊντανό και τη μισή τριμμένη γκούντα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με τον κιμά, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη.

Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση του κιμά. Μ’ ένα κουτάλι ρίχνετε λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ σε πυρίμαχη πιατέλα. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με το ένταμ και την γκούντα. Ψήνετε το φαγητό για 50’ - 55’ μέχρι να ροδίσει.