Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
  • 1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ερίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (λίγο κάτω απ’ τη μέση) και λίγο ακόμη για το λάδωμα της επιφάνειας
  • περίπου 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό (λίγο κάτω απ’ τη μέση)

Για τη γέμιση

  • 2/3 του φλιτζανιού, έτοιμη ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. φέτες καπνιστής γαλοπούλας
  • 250 γρ. τύρι γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη: Ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το νερό σε μια ευρύχωρη κούπα και ανακατεύετε αρχικά με μαχαίρι για να αναμειχθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά και στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα. Φτιάχνετε πρόχειρα μια μπάλα και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στην άκρη 30’.

Μόλις περάσει το μισάωρο, λαδώνετε ή βουτυρώνουμε το μεγάλο, παραλληλόγραμμο  ταψί του φούρνου. Με τον πλάστη ανοίγετε μία λεπτή, ορθογώνια ζύμη.

Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια της ζύμης, απλώνετε τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, τα αλλαντικά. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό, κλείνετε την άκρη με λίγο νερό και κόβετε σε ισομεγεθή ρολάκια.

Βάζετε τα ρολάκια στο ταψί. Τα αφήνετε άλλο ένα δεκάλεπτο σκεπασμένα στην άκρη. Ανάβετε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 200° C και ψήνετε τα ρολάκια στους 200° C για 30’ περίπου (ίσως λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ανάλογα το φούρνο).