Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μαγιά ξερή
  • 1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζανάκι νερό χλιαρό
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση και το τηγάνισμα

  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. φέτα
  • 250 γρ. ανθότυρο (Κρήτης ή άλλο)
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύετε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνετε μια μικρή λακκούβα. Ρίχνετε εκεί τη μαγιά, το γάλα, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να αποκτήσετε μια πολύ μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί 25-30'.

Κομματιάζετε τη φέτα και το ανθότυρο σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τον κρόκο του αυγού. Παίρνετε μικρά κομματάκια από τη ζύμη και τα πλάθετε σαν μπαλάκια. Κάνετε μια τρύπα με το δάχτυλο σας, βάζετε εκεί λίγο από το μείγμα των τυριών και ξανακλείνετε τη ζύμη, δίνοντας το σχήμα κροκέτας ή κεφτέ.

Ζεσταίνετε μια καλή ποσότητα από λάδι και τηγανίζετε τα πιτάκια, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε.