Σκαλτσούνια με αμυγδαλόπαστα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:

    * 70 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
    * 100 γρ. ζάχαρη άχνη
    * 450 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
    * 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

    * 180 γρ. ξερά φρούτα
    * 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη της αρεσκείας μας)
    * 180 γρ. τριμμένο καρύδι στο μπλέντερ
    * ξύσμα από 1 λεμόνι
    * γάχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα (μάρτσιπαν). Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.
Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 8-9 εκ.
Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη.


πηγή: ethnos.gr