Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • χυμός λεμονιού, όσος θέλετε
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα 

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 125 ml λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις γαρίδες και αφαιρείτε τα κεφάλια και το κέλυφος αφήνοντας μόνο αυτό της ουράς τους. Τις βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Αφήνετε τις γαρίδες στο νερό 20΄. Τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε καλά.

Αναμειγνύετε το κεφαλοτύρι με τη φρυγανιά. Βουτάτε τις γαρίδες πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα φρυγανιάς-τυριού. Τηγανίζετε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον κύβο και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει 15΄ και τη σερβίρετε με τις γαρίδες, στις οποίες προσθέτετε όσο λεμόνι θέλετε.