Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο, ολόκληρο φιλέτο σολομού
  • χυμός 2 λεμονιών
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1/2 ποτηράκι νερό ή λευκό κρασί
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, αντικολλητικό χαρτί
  • 300 γρ. καστανό ρύζι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Στρώνουμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσουμε το φαγητό.

Χτυπάμε το νερό με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύουμε καλά σε ένα ποτήρι. Βάζουμε το σολομό επάνω στο χαρτί, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και περιχύνουμε με το μείγμα λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού.

Σκεπάζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνουμε για 40’-45’.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, υπολογίζοντας ο χρόνος μαγειρέματός του να τελειώνει όταν θα βγάζουμε το φαγητό απ’ το φούρνο. Σερβίρουμε το σολομό συνοδεύοντας με το ρύζι και τη λεμονάτη σάλτσα.