Υλικά συνταγής

  • κατσικάκι: 1 κιλό κομμένο σε μερίδες
  • φέτα: 200 γρ.
  • κρεμμύδια: 3, ψιλοκομμένα
  • ντομάτες: 4, ψιλοκομμένες, χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • λευκό κρασί: 1 ποτηράκι
  • χυμός λεμονιού: λίγος
  • βούτυρο: λίγο
  • άνηθος: ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρετε το κατσίκι στην κατσαρόλα με το μισό λάδι και όταν ροδίσουν τα κομμάτια απ’ όλες τις πλευρές το σβήνετε με το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει 1 ώρα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν προσθέτετε τις ντομάτες και ελάχιστο χυμό λεμονιού και βράζετε 10’ σε δυνατή φωτιά.

Βάζετε στη λαδόκολλα το κρέας και το μείγμα με τα κρεμμυδάκια και την ντομάτα. Κομματιάζετε τη φέτα με πιρούνι. Σκορπίζετε τη φέτα, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε την λαδόκολλα καλά. Την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε το κατσικάκι στους 180ο C, 45’  περίπου. Ανοίγετε προσεκτικά τη λαδόκολλα πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.