Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. κολοκυθάκια καθαρισμένα, τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 550 γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα ή κομματισμένα (150 γρ. κεφαλογραβιέρα, 200 γρ. φέτα, 200 γρ. ανθότυρο)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο κολοκύθι σε ένα μπολ. Τα αλατίζετε και τα πιέζετε καλά με τα χέρια να αρχίσουν να μαραίνονται και να βγάζουν τα υγρά τους. Τα αφήνετε λίγο στην άκρη.

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ (ή κούπα) ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να αποκτήσετε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέτετε τα τυρία και το μείγμα των κολοκυθιών, παίρνοντας χούφτες χούφτες και πιέζοντας πρώτα καλά να φεύγουν τα υγρά τους.

Ανακατεύετε το μείγμα, αλατοπιπερώνετε προσεκτικά (καθώς αλάτι έχουν ήδη και τα κολοκυθάκια και τα τυριά) και μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί με ψηλά τοιχώματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για 50' περίπου, ώσπου να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε σε κομμάτια.