Υλικά συνταγής

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς την κόρα (βρεγμένο και στραγγισμένο καλά)
  • 2 αυγά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 1/2 σφηνάκι ούζο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ζυμώνετε καλά σε μια λεκάνη τον κιμά με το κρεμμύδι και το ψωμί. Ρίχνετε τα αυγά, το κύμινο, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζετε το ζύμωμα να ενσωματωθούν.

Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε και τους αλευρώνετε. Τους τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι και τους τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Συμβουλή Αν θέλετε, τους πασπαλίζετε με φρέσκο δυόσμο που τους πάει πολύ, ή άλλο φρέσκο μυρωδικό. Φρέσκο, ψιλοκομμένο δυόσμο μπορείτε να προσθέσετε και κατά το ζύμωμα.