Ταρταρ από γυαλιστερές με κρέμα αχινών

Υλικά για 4 άτομα

・12 μεγάλα κοχύλια Saint Jacques, πολύ φρέσκα • 4 μεγάλοι αχινοί • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού • 10 κλαράκια σκορδόπρασο • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Εκτέλεση:

Οι αχινοί: Με ένα ψαλίδι κουζίνας ανοίγουμε τους αχινούς από πάνω κρατώντας τους με ένα πανί και πετάμε το επάνω μέρος. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα τους και κρατάμε τα πιο καλοσχηματισμένα κομμάτια για το γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα βάζουμε στο μπολ του μπλέντερ. Πλένουμε το κέλυφος των αχινών και τα αφήνουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Οι γυαλιστερές: Τις πλένουμε προσεκτικά, τις σκουπίζουμε και κόβουμε τη σάρκα τους σε μικρά κομμάτια.

Η κρέμα: Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το λάδι και το λεμόνι στο μπλέντερ με τους αχινούς και τα χτυπάμε. Σε μία σαλατιέρα, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες γυαλιστερές με την κρέμα των αχινών και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Το σερβίρισμα: Με ένα μικρό κουτάλι, γεμίζουμε τα όστρακα των αχινών με το μείγμα. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια αχινού που έχουμε κρατήσει και το ψιλοκομμένο σκορδόπρασο.


Πηγή: madamefigaro.gr