Υλικά συνταγής

  • μελιτζάνες: 5 φλάσκες
  • μαγιονέζα: 2 κουταλιές της σούπας, έτοιμη ή σπιτική
  • φέτα: 1/2 φλιτζάνι λιωμένη με πιρούνι
  • ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι: λίγο
  • λεμόνι: 1/2, ο χυμός
  • μαϊντανός ή σέλινο: φυλλαράκια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Kαψαλίζετε τις μελιτζάνες σε γκαζάκι για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού). Κατόπιν τις ραντίζετε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζετε αμέσως. Αφήνετε τη σάρκα τους σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά τους.

Πάνω στο ξύλο κοπής πολτοποιείτε τη σάρκα από τις μελιτζάνες με τη βοήθεια δύο μαχαιριών. Μεταφέρετε τη σάρκα σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με τη μαγιονέζα, τη φέτα, το αλάτι, λίγο χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Γαρνίρετε τη μελιτζανοσαλάτα με μαϊντανό ή σέλινο και σερβίρετε.