Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 15-20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το μαύρο εντεράκι στην πλάτη
  • 400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή ντομάτες χονδροκομμένες με το ζουμί τους ή ντοματάκι κονσέρβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ούζο (ή λευκό κρασί)
  • 1-2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σοτάρετε σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί ρίχνετε και το σκορδάκι ψιλοκομμένο και συνεχίζετε για '-2' ακόμη το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Προσθέτετε τις γαρίδες, ανακατεύουμε μια γύρα, τις ντομάτες, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, το ούζο (ή εναλλκτικά το κρασί) και αφήνετε για 10'-12' να μαγειρευτούν όλα μαζί (αν κρίνετε ότι πρέπει, συμπληρώνετε με λίγο νερό στο διάστημα αυτό).

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα σουρώνετε. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα (ή σερβίρετε χωριστά, αν προτιμάτε) και πασπαλίζετε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.