Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ρακί

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φέτα
  • 250 γρ. μυζήθρα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • λίγο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο (δυόσμο, άνηθο κ.λπ.)
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζετε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνοντας με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Την κάνετε μια μπάλα, την τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. 

Λιώνετε τα τυριά με πιρούνι, ρίχνετε λίγο πιπέρι και τα ανακατεύετε με το μυρωδικό της αρεσκείας. Μοιράζετε τη ζύμη σε μπάλες του μεγέθους που θέλετε να είναι οι πίτες σας και ανοίγετε με τον πλάστη λεπτά φύλλα-δίσκους. Μοιράζετε τη γέμιση στους δίσκους απ' τη μια πλευρά και κλείνετε σε «μισοφέγγαρα». Πατάτε περιμετρικά με τις άκρες ενός πιρουνιού. 

Τηγανίζετε τις τυρόπιτες σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.