Υλικά συνταγής

  • 2 1/2 φλιτζάνια ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά άνηθος, ψιλοκομμένος
  • λίγο ψωμί (ψίχα, μουσκεμένο και καλά στυμμένο)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • λίγο κόλιανδρο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο λάδι για τους κεφτέδες και αρκετό για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε τα ρεβίθια στο μπλέντερ και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να πολτοποιηθούν. Ανακατεύετε τον πολτό με λίγο λάδι, το ψωμί, τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό, κόλιανδρο και κύμινο), το αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.

Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθετε κατόπιν σε επίπεδους στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζετε τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.