Υλικά συνταγής

12 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
1 φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, χτυπημένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο

Για το ντιπ

100 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κουταλιά μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τις νιφάδες δημητριακών μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύετε με το αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα πανάρετε πρώτα με το αυγό και μετά με το μείγμα δημητριακών.

Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι το καλαμποκέλαιο με το βούτυρο και τηγανίζετε τα παναρισμένα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα.