Φρυγανισμένη μπαγκέτα με ξυνομυζήθρα και ψητή πιπεριά

Υλικά

1 μπαγκέτα κομμένη σε λοξές φέτες
4 πιπεριές κόκκινες ή ανάμεικτα χρώματα
200 γραμμ. ξυνομυζήθρα ή άλλο κρεμώδες τυρί (κατίκι, τσαλαφούτι κ.λπ.)
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
ανθός αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Αφού πλύνουμε τις πιπεριές και τις σκουπίσουμε, τις ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις κλείνουμε σε σακούλα ή σε μπολ σκεπασμένο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

2. Διαλύουμε το σκόρδο σε ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Με πινέλο αλείφουμε τις φέτες της μπαγκέτας και τις ροδίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.

3. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την ξινομυζήθρα με 2 κ.σ. σκορδάτο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα θυμάρι.

4. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο στο υπόλοιπο σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό τις πιπεριές.

5. Σε κάθε φρυγανισμένο ψωμάκι βάζουμε 1 κ.γλ. ξινομυζήθρα και μερικές λωρίδες μαριναρισμένης πιπεριάς και σερβίρουμε.

μερίδες 15
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Πηγή: argiro.gr