Υλικά

  • 8 πιπεριές
  • 400 γρ. κιμάς
  • 6 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 3-4 κουταλιές για το ταψί
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 10 ελιές ψιλοκομμένες
  • 150 γρ., κεφαλογραβιέρα χοντροτριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό συμπυκνωμένο
  • αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους από το εσωτερικό τους.

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και συνεχίζετε το σοτάρισμα για περίπου 5-7΄ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε και προσθέτετε στο μείγμα τις ελιές και τις ντομάτες. Ανακατεύετε και γεμίζετε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές. Τις βάζετε σε ταψί.

Ανακατεύετε τον ντοματοπολτό με 100 ml νερό και 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περιχύνετε τις πιπεριές. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 45 ΄-50΄. Σερβίρετε τις πιπεριές ζεστές.