Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
  • 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα και μυρωδικά (σπανάκι, σέσκουλα, καυκαλήθρες κ.λπ.), καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5', προσθέτετε τα χόρτα και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθούν.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε -πάντα σε μέτρια θερμοκρασία- για 7'-8' περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε.

Σ’ ένα λαδωμένο µακρόστενο ταψί απλώνετε μια στρώση λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε μια δόση από το μείγμα με τα χόρτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’.