Υλικά συνταγής

  • κιμάς χοιρινός: 400 γρ.
  • κιμάς μοσχαρίσιος: 300 γρ.
  • κρεμμύδι: 1 ξερό, ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένο
  • δυόσμος: 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος
  • ψωμί: 2 φέτες, χωρίς κόρα
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • αυγό: 1
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι και επιπλέον για το ψήσιμο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη: όσο θέλετε
  • πατάτες: 4 κομμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής
Μουσκεύετε τις φέτες του ψωμιού στο γάλα και τις στύβετε πολύ καλά. Ψιλοκόβετε στο μπλέντερ το δυόσμο, το κρεμμύδι και το σκόρδο με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δύο είδη κιμά (το χοιρινό και το μοσχαρίσιο) και προσθέτετε το μείγμα του μπλέντερ, το ψωμί, το αυγό, το μπέικιν και αλατοπίπερο.

Ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε στο ψυγείο μισή ώρα. Πλάθετε τους κεφτέδες.

Βάζετε τους κεφτέδες στο ταψί του φούρνου και σκορπίζετε τριγύρω τις πατάτες τις οποίες πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και ρίγανη. Περιχύνετε το φαγητό με επιπλέον ελαιόλαδο και σκεπάζετε καλά με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45'. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε για λίγο ακόμη στο φούρνο αν κρίνετε ότι θέλουν ρόδισμα.