Παγωτό φράουλα με ζαχαρούχο γάλα Υλικά:


    2 κονσέρβες σαντιγί φυτική
    2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
    1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
    2 φλιτζάνια φράουλες
    λίγο ροδόνερο

Για το γαρνίρισμα

    Μερικά μπισκότα παγωτού της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Βάζουμε το μεταλλικό δοχείο όπου θα φυλάξουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τις φράουλες, τις πλένουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ για να γίνει αφράτη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Παράλληλα, κόβουμε τις μισές φράουλες στη μέση και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ, την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο. Αναμειγνύουμε με τη σαντιγί και προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα παγωτού στο μεταλλικό δοχείο που έχουμε παγώσει ήδη και το βάζουμε για ένα ολόκληρο βράδυ στην κατάψυξη. Σερβίρουμε μπάλες παγωτού και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και μπισκότα παγωτού.

Σημ.: Πριν βάλετε τις φράουλες, μοιράστε το μείγμα στα τρία. Το ένα αφήστε το σκέτο. Στο δεύτερο βάλτε τις φράουλες και στο τρίτο βάλτε στιγμιαίο καφέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Θα έχετε τρεις γεύσεις παγωτού ώστε ο καθένας να κάνει το συνδυασμό που θέλει. Φροντίστε να έχετε διαφορετικά σιρόπια, φρέσκα φρούτα, μπισκότα ή πουράκια γεμιστά με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα και θα έχετε μια εντυπωσιακή ποικιλία σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι.

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Αναμονή: 1 βράδυ
Υλικά για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη


Πηγή: ethnos.gr