Αρακάς με κοτόπουλο Υλικά:

4 μπούτια κοτόπουλου
500 γρ. αρακά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
2-3 δαφνόφυλλα
1 μικρό μαρούλι σγουρό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
Χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση:


Πλένετε τα μπούτια κοτόπουλου, τα βράζετε και τα βγάζετε από την κατσαρόλα. Κρατάτε ένα μέρος από το ζωμό.
Τα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα ψιλοκομμένα, τον άνηθο, τα δαφνόφυλλα και το μαρούλι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε και λίγο ζωμό κοτόπουλου και αφήνετε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά.
Σε ένα μικρό σκεύος, ζεσταίνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι, τον υπόλοιπο ζωμό, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε συνεχώς να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τον αρακά.
Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.


Πηγή: ucook.gr