Ριζότο με σπανάκι Υλικά:


3 & 2/3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
Λευκό πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
1/2 φλτιζάνι φρέσκο αρακά
1 κ.σ. δυσόμο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το ζωμό κοτόπουλου και το πιπέρι να βράσουν. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το ζωμό να σιγοψηθεί λίγο ακόμη

Λάδωσε μια κατσαρόλα ελαφρά και βάλε στη φωτιά να ζεσταθεί. Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτευε συνεχώς για ένα λεπτό

Πρόσθεσε 2/3 του φλιτζανιού από το ζωμό κοτόπουλου στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί

Συνέχισε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας μισό φλιτζάνι κάθε φορά στο ρύζι και ανακατεύοντας διαρκώς

Πρίν προσθέσεις και το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι βάλε στην κατσαρόλα το σπανάκι, τον αρακά και το δυόσμο