Τάρτα με ζύμη τυριού και ψητά λαχανικά Υλικά

    * Για την τάρτα ?ε ζύ?η τυριού:
    * 250 γραμμ. αλεύρι
    * 125 γραμμ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
    * 125 γραμμ. ανθότυρο ή άλλο τυρί κρέμα
    * 2 κ.σ. κρύο νερό
    * Λίγο πιπέρι
    * Για τα ψητά λαχανικά:
    * 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
    * 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε καρέ
    * 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε καρέ
    * 1 κολοκύθι κομμένο σε καρέ
    * 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
    * 10 ντοματίνια
    * 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    * 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
    * Αλάτι
    * φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    * 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
    * Για τη γέ?ιση:
    * 200 γραμμ. φέτα
    * 200 γραμμ. ανθότυρο
    * Λίγο πιπέρι

 
Εκτέλεση
Για την τάρτα με ζύμη τυριού: Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες. Προσθέτουμε το τυρί, το βούτυρο και το πιπέρι. Χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα, να ψιχουλιάσει το μείγμα. Προσθέτουμε το κρύο νερό. Χτυπάμε για λίγα δεύτερα, να ενωθούν τα υλικά. Ίσως χρειαστεί ελάχιστο νερό επιπλέον. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη μαζεύουμε σε μπάλα με γρήγορες κινήσεις. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 20΄ στο ψυγείο. Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη. Σε βουτυρωμένη μεγάλη ταρτιέρα στρώνουμε το φύλλο. Το τρυπάμε με πιρούνι. Το αφήνουμε 20΄ στο ψυγείο και στη συνέχεια το ψήνουμε για 20΄ στους 180οC.
 
Για τη γέσιση: Λιώνουμε σε μπολ τη φέτα και το ανθότυρο. Τρίβουμε πάνω τους λίγο πιπέρι. Τα απλώνουμε στη μισοψημένη τάρτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄.
 
Ετοιμάζουμε τα ψητά λαχανικά: Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε λαμαρίνα. Τα ψήνουμε στους 200οC για 20΄.
 
Μόλις ψηθεί η τάρτα, τη γαρνίρου?ε ?ε τα ψητά λαχανικά και φρέσκο δυόσ?ο ψιλοκο??ένο.

Μπορεί μέχρι σήμερα το Whispers of Wine στο Μαρούσι να το ήξερες ως ένα από τα καλύτερα wine restaurants της πόλης, ωστοσο, ο Πάνος Παππάς, ως ανήσυχος και πάντα επίκαιρος επιχειρηματίας, από φέτος το μετατρέπει σε ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο (και προσιτό) wine bar restaurant. Ο Νίκος Κουτρουμανίδης, παραμένει πίσω από την κουζίνα του, από αρχές Οκτωβρίου όμως προτείνει καθημερινά ένα νέο concept: Κάθε απόγευμα, Δευτέρα - Παρασκευή, από τις 17:30-20:30, θα προσφέρει απεριόριστη κατανάλωση από τον aperitivo μπουφέ του, με μοναδική "υποχρέωση" την κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού ή ενός cocktail.

Στον χώρο του θα προσαρμοστούν 4 ειδικοί για αυτό το project πάγκοι, ενώ στόχος του, πέρα από το να προτείνει στον Αθηναίο έναν διαφορετικό τρόπο χαλάρωσης μετά το γραφείο, είναι και να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης, γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης όλων όσων θα το δοκιμάσουν.

Φυσικά, το καθ' αυτό concept του χώρου θα παραμείνει ως έχει, με εξαιρετικό μενού που όμως από φέτος θα αλλάζει σε μηνιαία βάση, περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιού, παρουσία της sommelier-οινολόγου Μαρίνας Τσαμπά, ενώ οι τιμές μειώνονται στα λιγότερα από 30/άτομο με κρασί.


Πηγή: argiro.gr