Πιλάφι με γαλοπούλα, ρεβίθια και κάρυ Υλικά

•    3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•    1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
•    1 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
•    1 κουτ. σούπας κάρυ σε σκόνη
•    300 γρ. ρύζι μπασμάτι
•    650 ml ζωμός κότας (ή νερό)
•    250 γρ. φιλέτο από στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
•    2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
•    400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (τα βράζουμε από την προηγουμένη ή χρησιμοποιούμε κονσέρβα)
•    χυμός από 1 λεμόνι
•    αλάτι

Eκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι (ή σε μια κατσαρόλα) και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τη γαλοπούλα. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το ζωμό κότας (ή το νερό) και αλατίζουμε. Αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά και να γίνει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, τα ρεβίθια και το χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Πηγή: gastronomos.gr