Κολοκυθοκάππαρη Υλικά
1/2 κιλό κολοκύθια, τριμμένα στον τρίφτη
30 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
5 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
πιπέρι
αλάτι (με μέτρο, γιατί η κάππαρη αν και ξαλμυρισμένη είναι αλμυρούτσικη)
1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θρούμπι, τριμμένα
ελαιόλαδο για το ταψί

Προετοιμασία 10΄-15΄ Ψήσιμο περίπου 20΄

Eκτέλεση

Αλατίζουμε ελαφρώς τα κολοκύθια και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε ένα σουρωτήρι ώστε να αποβάλλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια ώστε να «στεγνώσουν» όσο περισσότερο γίνεται. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα κολοκύθια, την κάππαρη, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, το μυρωδικό της επιλογής μας και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και, αν μας φανεί πολύ ρευστό το μείγμα, προσθέτουμε 1-2 κουτ. γλυκού αλεύρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα των αυγών. Φουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας.


Πηγή: gastronomos.gr