Μπουρέκια με κιμά Υλικά

•    1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες ή κρούστας
•    750 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς
•    1 πράσο ψιλοκομμένο
•    2 κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
•    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
•    2 φλ. τσαγιού γραβιέρα πικάντικη
•    ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
•    ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
•    αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά ν’ αλλάξει χρώμα για 6΄-7΄. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το πράσο να μαραθούν για 6΄-7΄. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, περίπου 20΄. Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα. Λαδώνουμε με πινέλο. Με κουτάλι βάζουμε κατά μήκος του φύλλου τη γέμιση και ρολάρουμε σε φλογέρα. Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30΄, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εναλλακτικά: Μπορούμε και να τα τηγανίσουμε αν θέλουμε.


Πηγή: argiro.gr