Ατομικές τάρτες με Ganache σοκολάτας και φράουλες
Υλικά

1 δόση ζύμη για τάρτες

Για τη γέµιση:

250 γραμμ. μαρμελάδα φράουλα

300 γραμμ. σοκολάτα με 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για την τάρτα:

Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. Ανοίγουµε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουµε 6 δίσκους για ατοµικές ταρτιέρες. Βουτυρώνουµε τις ταρτιέρες. Απλώνουµε κάθε δίσκο ζύµης σε ατοµική ταρτιέρα. Στρώνουµε τις άκρες, τρυπάµε µε πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουµε.

Ψήνουµε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές.

Αφού ψηθούν οι τάρτες ισοµοιράζουµε τη µαρµελάδα, την απλώνουµε στις τάρτες και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 3΄. Αφήνουµε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουµε τη σοκολάτα σε µπολ, προσθέτουµε το βούτυρο και το αλάτι. Βάζουµε την κρέµα σε κατσαρόλα και την αφήνουµε να έρθει σε σηµείο βρασµού. Περιχύνουµε τη σοκολάτα µε την κρέµα. Αφήνουµε 1΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα µέχρι να γυαλίσει και να πυκνώσει ελαφρά το µείγµα. Αφήνουµε λίγο να κρυώσει η ρευστή σοκολάτα.

Ισοµοιράζουµε τη σοκολάτα στις τάρτες. Τις βάζουµε στο ψυγείο και τις αφήνουµε το λιγότερο για 2 ώρες, µέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέµα.

Γαρνίρουµε τις τάρτες µε φρέσκες φράουλες και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη

μερίδες 5

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Πηγή: argiro.gr