Σοκολάτα της Θεοδώρας

Υλικά


  • 250 γραμμ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200 γραμμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού κοσκινισμένο κακάο άγλυκο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 7 αυγά χωρισμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Εκτέλεση
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.

Προσθέτουμε το ξύσμα. Ρίχνουμε στους κρόκους το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα. Σε μια μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

Κρατάμε 2 φλ. τσαγιού από το μείγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στη φόρμα. Ψήνουμε στους 180οC για 35΄.

Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ξαναψήνουμε στους 200οC για 10΄. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πσπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με παγωτό.


Πηγή: argiro.gr