Πατατούλες φούρνου αρωματισμένες με μπέικον και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Υλικά για 8 άτομα
1 κιλό πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κουτ σούπας καυτερή μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι


Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια κυδωνάτες. Τις βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη.
Ρίχνετε μέσα το μπέικον ψιλοκομμένο. Ρίχνετε και τα τριμμένα κρεμμύδια. Αδειάζετε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε δυναμικά όλα τα υλικά με το χέρι σας.
Αραιώνετε τη καυτερή μουστάρδα με 3 κουταλιές νερό και τη ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε τις πατάτες με τη σάλτσα τους μέσα σε ένα ταψί του φούρνου.
Το σκεπάζετε με βρεγμένο λαδόχαρτο. Ψήνετε στους 180ο για ½ ώρα. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο και ανακατεύετε τις πατάτες με προσοχή να μην σπάσουν. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 15-20 λεπτά και μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.
Τις σερβίρετε ζεστές στο τραπέζι, αλλά μπορείτε να τις φάτε και λίγο πιο κρύες.