Ταλιατέλες με αλλαντικά και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας Υλικά

•    500 γραμμ. ταλιατέλες
•    350 γραμμ. αλλαντικά ψιλοκομμένα (ζαμπόν, σαλάμι, λουκάνικο, γαλοπούλα κ.λπ.)
•    3 κ.σ. ελαιόλαδο
•    1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
•    1 κ.σ. μουστάρδα
•    200 γραμμ. (1 συσκευασία) τυρί κρέμα
•    1/2 φλ. φρέσκο γάλα
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    1/2 φλ. νερό απ' αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά

•    Εκτέλεση
Ό,τι αλλαντικό έχουμε στο ψυγείο το ψιλοκόβουμε. Στο σύνολο να είναι 350 γραμμ. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ τα ανάμεικτα αλλαντικά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στο τηγάνι τη μουστάρδα, το κρεμώδες τυρί και το γάλα, και με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Με τσιμπίδα, όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στη σάλτσα, καθώς και 1/2 φλ. νερό απ' αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και αφήνουμε 2΄ σε δυνατή φωτιά να δέσουν οι γεύσεις και να γλασάρει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: argiro.gr