Φακές βελουτέ με χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά:

- 250 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 λίτρο ζωμό κότας εναλλακτικά νεράκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλιά τοματοπελτέ
- κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 χωριάτικο λουκάνικο

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και σοτάρετε το μισό μαζί με τα καρότα που έχετε ψιλοκόψει με λίγο ελαιόλαδο και τις δύο σκελίδες σκόρδο.
2. Αφού έχετε πλύνει καλά τις φακές και τις έχετε καθαρίσει τις προσθέτετε και αυτές μέσα στην κατσαρόλα.
3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τον ζωμό καθώς και την μία κουταλιά τοματοπελτέ και τα δύο φύλλα δάφνης.
4. Βράζετε τις φακές για 35 με 40 λεπτά.
5. Ταυτόχρονα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι μαζί με το χωριάτικο λουκάνικο το οποίο το έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.
6. Όταν η σούπα είναι έτοιμη την περνάμε από μίξερ έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά της.
7. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος που θα τις δώσει μια βελούδινη υφή και σερβίρετε σε βαθύ πιάτο.
8. Προσθέτετε σε κάθε πιάτο λίγο από το σοταρισμένο λουκάνικο με το κρεμμύδι και πασπαλίζετε από πάνω με φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό η με λίγο φρέσκο θυμάρι.


Πηγή: sintagestispareas.gr