Μακαρονάδα με χωριάτικα λουκάνικα Υλικά

    * 500 γραμμ. λινγκουίνι
    * 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    * 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
    * 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
    * 4 χωριάτικα λουκάνικα
    * 250 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
    * 1 κλαδάκι φασκόμηλο
    * 1 κλαδάκι θυμάρι
    * 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
    * 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
    * Αλάτι
    * Πιπέρι


    * Εκτέλεση

 

1.       Αφαιρούμε το περίβλημα των λουκάνικων και τα ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα για 2΄-3΄.

2.       Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2΄-3΄.

3.       Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10΄.

4.       Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά και έτσι όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

5.       Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1΄-2΄, να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί.


Πηγή: argiro.gr