Κοχύλια γεµιστά µε τυρί και σάλτσα κοτόπουλου Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 φέτες προσούτο Καρπενησίου
150 γραμμ. ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου πολύ ψιλοκομμένο ή κιμά κοτόπουλου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες κονκασέ
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
500 γραμμ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)
250 γραμμ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
150 γραμμ. ταλαγάνι ή χαλούμι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα ένα κοχύλι με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε στο ταψί 1 κ.σ. σάλτσα κοτόπουλου. Αραδιάζουμε τα γεμιστά κοχύλια κοντά κοντά. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180οC στις αντιστάσεις για 25΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.



Πηγή: argiro.gr