Ντοµατόσουπα µε κολοκυθάκια και κους κους Υλικά

    * 6 ντομάτες τριμμένες
    * 1 πράσο ψιλοκομμένο
    * 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
    * 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
    * 2 φλ. τσ. κους κους ή άλλο μικρό ζυμαρικό
    * 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)
    * 2 λίτρα νερό
    * αλάτι
    * φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    * Εκτέλεση

1. Εάν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο λόγω νηστείας, ρίχνουμε όλα τα υγρά και τα λαχανικά στην κατσαρόλα, να πάρουν βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κους κους και σιγοβράζουμε για 20΄. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.

2. Εάν δεν νηστεύουμε από το λάδι, ζεσταίνουμε 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, το σέλερι και τα κολοκυθάκια για 3΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

3. Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν μαζί τα υλικά για 10΄. Τότε προσθέτουμε το κους κους και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 10΄ επιπλέον.


Πηγή: argiro.gr